New Year 2011



Semoga Tahun 2011 nie Membawa Sinar Baru Dalam Kehidupan
&
Dimurahkan Rezeki Untuk Mendapat Pekerjaan

~Amin~

Tahniah Malaysia!!!

Tahniah Malaysia!!!

Dengan Kemenangan 
Aggregate 4-2



Walaupun kalah 2-1 ditangan Indonesia tadi
tetapi kemenangan berpihak kepada Malaysia menerusi aggregate 4-2 yang telah dipungut untuk dibawa bekal ke perlawanan akhir pusingan kedua!

Pujian harus diberikan kepada dua orang pemain nie



Safee Sali  
(Penyerang)




Khairul Fahmi Che Mat
(Penjaga Gol)



Papehal pn korang smua memang mantap!!!

Kasi Titik je Indon tu!!!

Tak maw cakap pape

Kasi Titik je Indon tu!!!

Belagak mcm cipan










p/s : Teruja plak ngan piala AFF Suzuki nie.. keh3..

Shahril & Dalia

::Majlis Persandingan Raja Sehari::

Shahril & Dalia

::Shah Alam, Selangor::


Outdoor Location
Putrajaya















mia



Malas nk citer pape

Ternyata Damia ngan Paksu nye sama comel
~hahahahaha~

Ada Sesiapa Boleh Bantu?????

Aku Pelik Aku Hairan La Beb
Masa bila plak subjek Geografi aku fail time amik PMR dlu ek?
Sejak bila plak Kajang dh tukar negeri???




Kajang area Selangor right???
Kt bawah nie Kajang kt area Negeri Sembilan
hahahahahaha

Kes aku sama ngan kes mmber aku Shuhada nie
wawawawawa

siot pnyer "Feedjit"


Proses Bermadu

Hajat dihati nie nk la melamar gadis sunti munti cute miut nie
Sigadis yg lama bkn nk dicurangi, tp keupayaan anda untuk memuaskan diri ku nie agak lemah
so terpaksa la aku memadukan kamu berdua

Tidak terniat untuk aku memadukan diri mu.. tetapi hasutan kawan yg mendorong aku untuk melakukan smua itu.. aku taw yg anda pernah melayan aku dengan sebaiknya.. tp tu dulu..
skarg anda sudah lemah.. aku memerlukan layanan yg lebih baik..
tetapi anda jgn risau.. aku tidak akan membiarkan kamu..
aku akan jaga & melayan seperti biasa..
cuma untuk kebaikan, aku minta izin untuk melamar sigadis ini..

~Vivaz oh Vivaz~

~Kau Telah Mencuit Hati Ku Untuk Mu~


Hua hua hua

Handphone yg aku dh tertarik untuk dibeli
tp ade ke duit nye?

kita tunggu & lihat..









Lela&Zieze

::Majlis Persandingan Raja Sehari::


Mohd Azieza Bin Mohd Ali
&
Norlailawati Binti Yahya @ Yahaya


:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Batu 2 Sepintas, Sabak Bernam

19 Desember 2010








Kentut

::Info Terhangit::

Tahukah anda?
Kentut akan jadi lebih harum bau nya apabila anda sedang menahan diri dari
Membuang Air Besar




Tahu Mengapa?
Kerana saluran untuk membuang air besar adalah sama ngan saluran kentut
angin yg terhasil untuk kentut akan bergesel dgn najis untuk keluar
so akan terhasil la bau bangkai yg sadis
hahahahahaha

:::::Moralnya Disini Adalah::::::

Pi la buang air dlu sebelum anda kentut

keh keh keh




::Mood : Keboringan.. Bosan siot x taw nk wt ape..

Alhamdulillah

Alhamdulillah

Aku cukup bersyukur sngt cz dlm bulan nie je aku ade dpt 3 job untuk shoot kawin..
job terbaru yg aku dpt ari khamis ari tu untuk majlis ahad nie.. kes nie aku 1st time jmpe cz org tu dh sangt terdesak untuk cari photographer.. mana x nya kenduri hari ahad nie, tbe2 photographer yg dijanjikan x leh dtg.. menggelabah la jd nya.. so ade org yg tlg bg taw yg aku leh wt keje nie..
dye terus call & mtk tlg sngt2..

ayat yg x leh bla aku dengar
"Ko kena tlg, ko blh ke ko x blh ko kne blh kn gak!"
haha.. aku nie jenis ade hati & perasaan la gak.. so aku tlg la




mula2 aku rse mcm nk tolak.. yela.. aku xde speedlite ngan lens 10-22mm.. last2 nsb baik la akak aku blk hari sabtu.. so leh la aku srh abg aku kirim ngan akak aku.. huhu.. part nie dh lega so aku jmpe org tu utk deal harga..

Papehal pn esok aku keje.. ade org keje 5, 6 hari seminggu, aku keje sehari seminggu.. haha.. gaji alhamdulillah lebih kurang je ngan gaji diorg..

tp ade sedikit goyang la nk cover 1 even sorang diri.. kalau la aku ade mmbr yg ade camera, dh aku ajk join esk.. tp malangnya ramai yg masih kumpul duit.. xpe la.. lain kali je la.. 
~huhu~

135LC


Hari nie genap la usia motosikal aku untuk tahun ke 4


tp yg hampeh nye kne bayar road tax la plak.. adoi..

kalau la insurans 1st party nie harga tetap tiap tahun xpe..


nie makin naik siap dh x leh single rider, kne all rider.. cit..

mengeluh pn x gne cz ttp kne bayar gak.. adoi..

::moto oh moto::

nasib la ko moto yg aku syg walaupun aku dh jarang mandi kn ko
hohoho


Jiwa kacau

A.K.U...B.E.N.G.A.N.G!!!
(sedang berusaha untuk cool)

Kenapa la ssh sangt nk faham ye?
ke x faham konsep rezeki?

bukan la aku x berusaha untuk sesuatu tu.. 
dh cuba & sedang berusaha
tp berusaha la cm ne skali pon, kalau xde rezeki xde nye dpt..
so aku sabar & tawakal je la





Lagi satu
Jgn nk ckp itu la ini la (potpetpotpet) kt org yg lmbt dibukakan pintu rezeki untuk mendapat pekerjaan 
mungkin kau dh dpt nikmat rezeki yg cepat, tp perlu la jaga hati & perasaan org

meh kte tuka situasi kte.. nengok cm ne sakit x hati org tu ble aku plak yg ckp itu ini psl dye..
bengang btol!

aku tak mintak duit gaji korang ok!
aku ade cara aku sendiri untuk aku dpt kn duit poket & bukan dari korang!

Ingt la.. Kalau tiba2 rezeki tu ditarik balik, br la taw nasib cm ne..



:: Mood : Jiwa kacau
:: Rase nk penerajang je kambing kt estet tu!!!
:: Sudut Jiwa Murni : Aku yakin rezeki tu akan dtg tp kte x taw bila..

Cara buang jerawat

Hari nie kte blaja mcm mana nk buang jerawat ek
(Bg mereka yg belum taw)



Mula2 Open Lightroom


[Klik Gambar Untuk Saiz Yang Lebih Menarik]


 Lepas tu Klik "Develop"




 lepas tu klik "Spot Removal (Q)"




Lepas tu klik kt tempat yg ade jerawat or ape2 yg x di ingini,
klik jgn lepas taw! anda klik lepastu tarik yg ade bulat tu ketempat yg blh cover jerawat td..


~Dh Siap~


:: Sory to Kak Yati cz amik pic nie utk buat tutorial.. huhu~

Ku Norhayati

::Majlis Persandingan Raja Sehari::


Mohd Faiz Fahmi
&
Ku Norhayati

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Alor Star, Kedah

30/11/2010

::Selepas Majlis Akad Nikah::




























Diam x diam 2 mggu nie aku dh buat 2 kerja

1st job kt 
Kedah Darul Aman
Akak Ecah kawin
30 September 2010

2nd job kt
Shah Alam
4,5,12&25 December 2010

-----------------------------------------------------------------------------------

Penat mmg x terkata la
tp yg paling best time aku nk pi shoot mlm berinai
sblm tu aku mmg la batuk2
pi la makan ubat batuk cap ibu & anak
dh smpai umah pengantin pekena plak nasi ayam + sup ayam
peargh.. syeok siot sup nye smpai kn aku rasa mcm khayal je
rse mcm sup tu letak dadah je.. hahahahaha..
kepala x pening tp rasa melayang

moralnya kt sini jgn la mkn ubat batuk + sup ayam + keje malam
ting tong jd nye.. kui kui kui..

Cara CUt Picture

1. Pilih la gmbr mane yg korang nk cut

"Klik Untuk Saiz Gedabak!"


2. Pastu korang klik la kt "Polygonal Lasso Tool"

"Klik Untuk Saiz Gedabak!"


3. Pastu korang klik la ikot line (citarasa korang)

"Klik Untuk Saiz Gedabak!"


4. Dh cut? nnt hasil jd la cm nie
"Klik Untuk Saiz Gedabak!"


5. Pastu korang tarik la gmbr nie msk kt gmbr lain.. nnt jd la cm gini~

"Klik Untuk Saiz Gedabak!"
*
*
*
"Klik Untuk Saiz Gedabak!"

6. Pastu siap la...



p/s : Sory ayat mcm keling.. haha~

Photoshop


Dah lama x edit gmbr
mcm nie la jd nye
~kui kui kui~

Raya Korban

wah.. esk dh nk raya la..
cakap pasal raya teringat aku masa kecik2 dlu..




Arwah ayah aku bwk aku gi nengok org sembelih lembu..
yela time tu aku kn budak2 lg, skali negok org sembelih lembu, kn bnyk darah keluar.. so aku pn jd mcm kesian la kt lembu tu.. haha.. smpai skarg aku x makan daging lembu..

Arwah ayah aku siap kata menyesal cz bwk aku nengok korban.. nk wt cm ne kn.. hati aku dh tertutup untuk binatang tu..

Bukan setakat lembu, aku x mkn binatang yg Berkaki Empat! ntah la.. bg aku smua daging binatang yg berkaki 4 nie smua sama je rsa nya (walaupun x pernah rasa).. 

pujuk la mcm mane pn aku mmg x lalu nk mkn.. kalau time raya aku la org yg paling gelisah.. yela.. aku sorang je yg x makan daging lembu.. so ape pn berkaitan daging lembu aku x blh smpai kn bau daging time mak aku rebus pn aku rasa nk muntah.. hohoho..

Mak aku msti rse bengkek je ngan aku.. haha.. sory my mom.. mak aku pn dh masak dh ngan kefobiaan aku psl binatang nie..

lg satu aku x lalu mkn kalau aku nengok binatang tu disembelih depan mata aku sndri..
ayam pn x lalu beb nk makan kalau aku nengok disembelih..

Papehal pn aku nk ucap Selamat Hari Raya Aidil Adha..

Renungan

"Jangan sesekali kita semua permudahkan solat,

kerana terlalu besar nisbah dosa meninggalkan solat" 

kalau tertido atau terlupa khodo' sahaja solat tu

jagan sesekali tidak berasa bersalah"

Part Time Photographer

Hai.. diam x diam hobi aku bermain camera menjadi kerjaya la plak
aku mmg x sangka la, x sampai setahun aku bli my baby (canon 550D)
aku dh jd photographer for wedding


1st time aku dpt camera, abg aku dh ajk aku pi shoot wedding kt Sabak Bernam
so aku blasah je la

2nd job aku dpt kt shah alam dlm bln 12 nie.. tp yg x tahan nye, aku dpt lg 2 job wo..

30/11/2010
nie aku diminta oleh mmbr aku, Ku Nor Aishah untuk shoot wedding akak dye kt Kedah

11/12/2010
plak aku kne shoot reunion brader tmpt aku praktikal dlu dekat Jeram

smua aku blasah je cz nie la sumber pendapatan aku time aku jd 
Juruteknik kt "Ladang Anggur"
hahaha

tiap hari aku berdoa supaya aku dimurahkan rezeki untuk mendapat pekerjaan tetap
tp nmpk nya doa aku blm dimakbulkan lg, so aku yakin Allah lorongkan aku kejalan ini untuk sesuatu yg menarik untuk masa hadapan.. Peluang untuk menjadi part time photographer la rezeki yg Allah bagi untuk aku mencari rezeki. Aku harap aku akan dpt pekerjaan yg lebih baik pada masa akan datang
~InsyaAllah~


Old Car Trip_Freser Hill

Old Car Trip
OCT

Misi
Pahang! Freser Hill!


Perjalanan bermula seawal jam 4.30am
ayam pn x berkokok lg
tp yg peliknya nie la 1st time budak2 nie bangun awl
hohoho
x sabar pnye pasal la tu


Setelah sejam setengah perjalanan kami berhenti di masjid splat subuh untuk mendapat berkat..
hohoho



Dh siap solat smua, ktorg grap pi makan la
perut pn dh berkugiran
ktorg port kt
"Restoran Nasi Kandar Seri Kota Sdn Bhd"


Dalam lbh kurang jam 7.30am ktorg grak menuju ke destinasi

skali jalan pnye jalan ktorg nmpk satu port yg agak best, so ktorg berhenti la utk sesi photoshoot
tp yg agak mengejutkan, van ktorg mcm ade prob ckit da.. air keluar dr van 
(nk terangkan pn aku x taw ape prob nye)
so ktorg pn grak slow2 pi cari air bukit tok cover van


Air bukit mmg terbaik la.. sejuk & nyaman..
van ktorg pulih mcm biasa
haha

ingt kn kalau x ok nk gne plan B
terus gi mandi air terjun je
last2 van ok.. terus naik freser


Sesampai je kt laluan tok naik freser, skali kne tggu daaaaa
freser 1 way je.. xde laluan pergi & blk..
so ktorg kne tggu kol 11 br leh naik

so ape lg, sesi bergambar pn bermula











yang nie plak part ktorg kt Freser Hill








































Melangkau Perjalanan

Daisypath Friendship tickers