Aaaaargh!!

bengang btol aku ngan blog aku ari nie!
buat aku tension je!
Boleh plak tbe2 wall post aku leh keluar double!
cm harem je!

mati kutu nk fikir cm ne nk settle kn problem nie
last² terpaksa delete all gatget kt tepi tu
nasib baik la dh buat backup dulu
adoyai

Business Card

Agak² layak ke Design nie dijadikan
Business Card?











Facebook

Ari nie aku nk kongsi ckit ilmu psl
Laman Sosial yang korang ngah giler skarang nie ha

Bagi pengguna Google Chrome
korang leh tuka korang punyer yang kaler biru tu
(gua nk ckp bnde nie pn gua x taw ape nama nye.. huhu.. lbh kurang cm kt bwh nie ha)


x bosan ke kalau bkk facebook je msti nengok kaler biru
ari nie aku nk bg tunjuk ajar kt korang
sebagai contoh aku dh pn tuka dari kaler Biru ke kaler Hijau
(ikot citarasa masing²)



Meh sini aku tunjuk kn cara nk kasi bikin ini benda


1. mula2 korang Klik kt bwh nie


2. lepas klik akan keluar tab mcm nie
*


3. Klik "Facebook Colored"


4. Klik Install


5. Install


6. Korang klik gmbr spana kt tepi nuuun.. Klik Tools => Klik Extensions



7. Klik Options


8. Pastu korang adjust la kaler ikot korang nye mood kt "Header Color"



9. Save


10. Open Facebook


~Hahaha, udah pon siap~
~Selamat Mencuba~



Out_Shoot

Jeti Kelab Bot
Lokasi : D`muara Sungai Besar


Pulang Setelah Penat Dilautan
Lokasi : D`muara Sungai Besar


Sampan @ Bot
Lokasi : D`muara Sungai Besar


Api Itu Panas
Lokasi : Blakang Umah


Api & Bara
Lokasi : Blakang Umah


Model : Shuhada
Lokasi : D`muara Sungai Besar


Ala-ala.. Manje-manje plak
Lokasi : Blakang Umah


Ala-ala.. Manje-manje plak
Lokasi : Blakang Umah

LightRoom 3


Hidup aku semakin indah bila aku knal ngan software tok edit2 gmbr nie
Lightroom 1 & 2 dlu x penah nk main2
skali keluar yg Lightroom 3
br terhegeh2 nk gne
huhu


Best gne Lightroom nie cz dpt jimatkan masa time nk edit
Serius la aku kate kalo gne Adobe Photoshop
bg yg br nk jinak2 dlm dunia editing nie
amat la leceh
melain kn dye mmg belajar

Bagi aku yg xde basic psl Adobe Photoshop nie, aku lg ske gne LR nie
paling mls nk edit, korang leh download Preset LR
pastu main klik2 je

Search je la kt pakcik Google kalo nk preset LR


Kalo korang berminat ngan software nie
blh la klik kt bawah nie

Aku ade bg link & Serial number bg memudahkan korang


Klik sini
LightRoom 3

Serial Number
1160
-4554-5814-6475-0154-2149


~Selamat Mencuba~

Ana Raffali

Cot Cet Cot Cet

Ana Raffali

tetiba plak minah kt lagu beliau
lagu agak best la bg aku

nengok org nye pon brbaju kurung je nyanyi
macam

~Wanita Melayu Terakhir~
hehehe

papehal pon layan je la lagu dye kt blog aku
kalo x ske blh off la ek
~huhuhu~















Oh! Tidak (dot) com

Cot Cet Cot Cet

sje nk poyo kn diri mlm nie
huhu

smlm ade la aku post satu artikal kt
ohtidak
skali x disangka post aku terpilih utk di"publish" kt blog tu
hihihi

klik link nie kalau nk nengok ape yg aku post
Oh! tidak

agak sahih la ape yg aku post kn nie cz dlm wikipedia pn ade tertulis
fakta psl perjanjian nie.



Papehal pon diharap xde la peperangan antara
Malaysia & Indonesia
sebab
Kita Negara Islam

Pernah skali aku ade chat ngan rakan facebook dr indon & aku tnye psl isu nie
dye ckp bnde nie bkn smua yg terlibat. tp sebilangan je
nie smua psl politik
nk cari publisiti

kalau dh isu politik
smua yg x elok leh jd elok
bak kate org

Taik Yang Busuk Pon Leh Jadi Wangi
hehehe



nk cot cet psl politik nie pn aku bkn taw sngt
so
aku pilih yg mane ok je
yg leh bg kesenangan & x kusut kn kepala otak aku

~Undi Adalah Rahsia~

hahaha



p/s : ckp psl politik, tp dftr undi pn x lg.. hihihi~

Raya la wei

Hari Untuk Beraya
*
*
Hari Untuk Mempoyokan Diri Untuk Bergambar Sakan!
*
*
04 Syawal 1431
*
*
13 September 2010
*
*
***********

Movie Raya

Ex~Student
SMK Ungku Aziz




4 Dara pingitan la konon²nye minah nie


Ex~Student SMK Ungku Aziz
Sabak Bernam
2002~2006








Gambar ade 115 keping.. tp x larat la nk upload kt blog nie.. huhu
Senang citer kalo nk nengok ngan lbh lanjut gi klik kt bwh nie

Facebook <---(klik sini)

canon


Canon Avril Lavigne Commercial




Best nengok iklan nie
canon mmg terbaik bg aku
walaupun camera xde la sehebat photographer² kt malaysia nie
tp aku akan cuba mmbuat kn gmbr aku
jadi yang terbaik & sedap mata memandang

tp masalah nye kalau kte je yg ade camera x best gak
anda akan terasa bosan tahap gaban siot

xde mmbr seangkatan nk pi shoot panorama yg menarik
skarg nie aku tggu mmbr aku sorang nie angkat DSLR sebijik
tp x taw la ble cz beliau ngah study wt msa nie

dye ske wt ayat bg gmbr yg dh edit
antara hasil kerja mmbr aku sorang nie
*
*
*
skali nengok snap cm gne DSLR je kn?
tp dye snap gne camera fon je beb

kalau aku bwk camera msti dye pnjm
amik feel la
haha
sekurang² nya nnt time ade camera sndri xde la kekok
sesape nk angkat DSLR, aku syor canon la

model iklan pn cun
~hihihi~


Melangkau Perjalanan

Daisypath Friendship tickers