Perniagaan Yang Menggunakan Pelaris





Cara mudah nk taw kedai tu menggunakan pelaris (Khadam Jin)


Baca Ayat Qursi 3x diluar kedai (dalam kereta)

Buka tingkap kereta & tiup 7x kearah kedai 
(tiup perlahan-lahan sampai habis nafas)




Sekiranya ada pelaris kedai tersebut, "khadam" tu akan marah & kita akan rasa seperti satu angin menerpa ke muka kita. kalau situasi sebegitu, eloklah kita jangan makan dikedai tersebut

Beberapa cara dibawah boleh diamalkan untuk mengelak sihir

Al-Fatihah
Membaca surah 3 Qul setiap hari

Ia berdasarkan Hadith
Ertinya : Baginda s.a.w telah berkata kepadaku : "Bacalah Surah al-ikhlas & Surah An-Nas & Surah Al-Falaq sebanyak 3x setiap pagi & petang, ia mampu mencukupkan kamu dari segala sesuatu"




Artikal Dipetik Dari Facebook Ustazah Pilihan






Nota Kaki : Tidak perlu menggunakan pelaris dalam perniagaan.. Cuba perbaiki masakkan anda, masak sedap-sedap, InsyaAllah perniagaan anda akan laris tanpa pelaris Jahanam!!!





Pantai Nakhoda Omar

Minggu Gila Upload Gambar



Yeah! Hasil untuk semalam

lokasi : Pantai Nakhoda Omar aka BNO

Tak sia-sia amik cuti lama time raya haji
~ekekekeke~










Strobist
1st time hasilkan gambar cenggini rupa
Model : Mohd Zaini Zainuddin





Nota Kaki : Kutukan tidak diperlukan disini.. komen & cadangan amat dialu-alukan..









Name Card BOKEH

Post ke-100

Diam x diam dh 100 post aku update.. bnyi mcm bnyk tp dlm kategori blogger, 
aku la blogger yg paling malas update
~ekekeke~


OK, post ke-100 ni aku nk update pasal name card..
akhirnya aku dpt gak create menatang ni..

hasilnya



Okeh, sape yg dpt name card aku ni msti trtnya2 ape tu "BOKEH"?
"Golongan yg minat camera msti taw ape tu bokeh"

Bokeh dalam maksud dunia foto adalah Blur
Selalunya situasi ni akan terjadi apabila objek yg difocus akan sharp & background belakang akan kabur..

So, aku amik ayat BOKEH ni sebagai trademark/watermark aku untuk setiap hasil tangkapan serta aku jadikan nama blogspot aku untuk publish hasil event yg aku dpt..




Dalam blog tu aku xde nk mengarut.. just publish hasil event sahaja..
blog potpet2 kt sini.. lagipun aku x bukak ruangan untuk follow
nak bagi nmpk simple & sedap mata memandang..



Thanks to HR




Nota Kaki : Hasil shoot x seberapa bagus sngt.. "Practice Makes Perfect"







Sawah lagi

Yeah.. Model NIKON
(model la sngt.. ekekeke)

Macam raya haji tahun lepas.. port kt sawah.. cz smua member taw amik gmbr je.. 
melapah lembu jauh sekali.. ekekeke..




Budak batak masuk bendang.. abis kaki masuk selut..


Hari makin gelap.. smua nk blk cz takot nnt mak rotan.. ekekekeke~




..Geng-Geng foto Sabak..



Sunset @ Teluk Batik

Panorama Sunset @ Teluk Batik
07-11-2011



1st time dpt shoot mcm ni..
masih rasa mcm ada yg x kena..


"Practice Makes Perfect"







-Ray Of Light-









Nota Kaki : Semoga Dapat Shoot Lagi Baik Dari Nie




Melangkau Perjalanan

Daisypath Friendship tickers